T8 - groentegerechten 23qr.nl / koken / T8 - groentegerechten 2
ÿþ Ultraplus schalen Maïskolven met kruidenboter 2 maïskolven, 100 gram bacon en spek, 2 uien, 1 theelepel sambal oelek, 75 gram boter, 2 theelepels peterselie, 1 theelepel basilicum, 1 theelepel tijm. Maak de maïskolven schoon, spoel ze af onder koud water. Leg de kolven in de Ultraplus schaal en verwarm ze circa 15 minuten op 750 watt. Keer de kolven regelmatig om, controleer na 10 minuten de gaarheid. Let op: maïs gaart heel lang door wanneer ze uit de magnetron zijn. Snijdt de maïskolf in stukken en zet ze nog 2 minuten terug in de magnetron op vol vermogen. Haal de schaal uit de magnetron en laat de deksel erop, zo blijven ze nog lekker warm. Doe de bacon, ontbijtspek met de ui en de sambal in de Microplus Maatkan. Zet dit afgedekt 2 minuten in de magnetron op vol vermogen. Mocht dit mengsel erg nat zijn, laat het dan uitlekken op keukenpapier. Smelt de boter in dezelfde Microplus Maatkan ( niet schoon maken) in ongeveer 45 seconden op vol vermogen. Voeg het baconmengsel en de kruiden toe. Serveer de maïskolven met de kruidenboter. Pasta broccoli ovenschotel 300 gram spiraalmacaroni, 600 gram broccoli, 150 gram gekookte ham (plakjes), 4 eieren, 200 ml. slagroom, 2 mespunten nootmuskaat, 100 gram Emmentaler kaas Doe de pasta in het Serveerwonder. Giet deze vol met kokend water, sluit af en laat de pasta gaar worden (circa 10 minuten). Giet het water af en zet de pasta in het vergiet weer terug in de kom, met het deksel erop. Kook de broccoliroosjes in een Microplus schaal, circa 4 minuten in de magnetron. Schep de broccoli en de pasta voorzichtig door elkaar en doe dit in een ingevette Ultraplus schaal. Snijd de ham in reepjes en verdeel deze over het mengsel. Meng in de Mix-n-Meet de eieren met slagroom, nootmuskaat en zout en peper naar smaak. Giet dit in de Ultraplus schaal. Rasp de kaas met de Raspmolen en strooi dit erover. Bakken in een voorverwarmde oven op 200°C, circa 20 minuten. Courgettetaart 400 gram kleine courgettes, 250 ml. melk, 100 ml. crème fraiche, 100 gram geraspte (harde) geitenkaas, 75 gram tarwegries, 2 eieren, 2 takjes gehakte dragon, zout, peper, nootmuskaat naar smaak Was de courgettes, verwijder de uiteinden en snijd ze in grote blokjes. Rasp ze met de Raspmolen. Rasp echter maar 100 gram tegelijk en forceer niets. Breng de melk aan de kook in een kookpan. Doe er de geraspte courgettes bij. Als het mengsel weer gaat koken, nog 1 minuut laten doorkoken. Strooi er geleidelijk het gries in, ondertussen roerend en laat nog eens 2 minuten koken. Van het vuur halen. Giet in de BB- Mixerkom 3L. de dragon, eieren, room, zout, peper en nootmuskaat. Meng goed en giet dit mengsel over de courgettes. Meng alles nog een goed en doe er als laatste de met de Raspmolen geraspte kaas bij. Giet alles in de ingevette en met bloem bestoven UltraPlus Rond 2L. Laat gaar worden gedurende 35 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C. Laat afkoelen alvorens uit de vorm te halen. Lauwwarm opdienen. Ei in tomaat 4 middelgrote stevige tomaten, zout en peper uit de molen, 1 eetlepel kappertjes, olijfolie, 1 theelepel gedroogde Provengaalse kruiden, 4 eieren, 4 sneetjes brood, doosje tuinkers Verwarm de oven voor op 200° en vet het Ultra deksel in met wat olie. Snijd het kapje van de tomaten en hol ze met een lepeltje voorzichtig uit en dep ze met een keukenpapiertje van binnen enigszins droog. Kwast de binnenkant in met wat olie en strooi er wat peper en zout en de kruiden in. Zet de tomaten in het Ultraplus deksel en breek in iedere tomaat een ei (bewaar van ieder ei de mooiste helft!). Bestrooi dit met nog wat peper en zout en zet het geheel ongeveer 9 minuten in de voorverwarmde oven (géén magnetron bijzetten, dan "ontploffen" de eieren!) tot het eiwit gestold is en de dooiers nog zacht zijn. Rooster ondertussen de sneetjes brood en steek er met de bloem/uitsteekvorm een stukje uit (stukje bewaren!). Was de halve eierschalen goed af, knip vier vierkantjes uit een matje tuinkers en doe die in de eihelft. Leg op ieder bord een sneetje brood met in het gat de tomaat en het uitgestoken vormpje ernaast; zet de eihelften met tuinkers in een eierdopje erbij. - 10 - 12/03/2007
Smakelijk eten!